İstanbul
07 Mayıs, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.25
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2407.0
  • BIST
    10267.09
  • BTC
    63667.62$

ŞU ANDA YAPILAN İŞLERİN %80’İNİN SABUN KÖPÜĞÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

ŞU ANDA YAPILAN İŞLERİN %80’İNİN SABUN KÖPÜĞÜ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM
Eylül Aşkın bu programda Karadeniz müziğinin önde gelen isimlerinden müzisyen ve luthier Selim Bölükbaşı’nı konuk etti. Ekibimizi Moda Caddesi 101 numarada bulunan Stüdyo Moda 101 isimli şahsına ait müzik stüdyosunda ağırlayan Selim Bölükbaşı ile müziği, Karadeniz müziğinin ulusal önemini, müzik dünyasına yaptığı katkıları, stüdyosunda yaptığı çalışmaları ve taze çıkan teklisi Aşka Daldık’ı konuştuk.

“Annem Rize, Pazar’da düğünlerde çalıp söyleyen ilk kadın bağlamacıydı.”

Müziğe yönelmesinde annesinin etkisinin çok büyük olduğunu belirten Selim Bölükbaşı, “Bana hamileyken çok fazla bağlama çaldığını söyledi bana. Herhalde oradan aldığımız tınılarla 9 yaşında bağlama ile başladım.” dedi.

“Normalde Karadeniz müziğini hiç sevmezdim.”

1996 yılında Birol Topaloğlu’nun yaptığı Lazca albümden ve aynı dönemde Kazım Koyuncu’nun Karadeniz müziğini modern bir ölçekte yorumlamasından etkilendiğini ifade eden Selim Bölükbaşı, Karadeniz müziğine bu şekilde yönelmeye başladığını açıkladı.

“Kazım Koyuncu benim için bir hayaldi.”

Kazım Koyuncu’yu çocukluğundan beri şahsen tanımasına rağmen kendisiyle çalışmanın ona çok ütopik geldiğini çünkü o dönem kendini yetersiz hissettiğini itiraf eden Selim Bölükbaşı, “Bana ‘Sen çok ajan bir adamsın. Senin müzik adına yapamayacağın şey yok, sen çok tehlikeli bir adamsın. O yüzden benim yanımda olmalısın.’ derdi.” dedi. Kazım Koyuncu’nun kendisini bir dönem izledikten sonra birlikte çalışma teklifini kendisinin yapması konusunda ise usta sanatçı, “Ben belli bir seviyeye ulaşınca onun bana teklif etmesi ve Kazım abiyle başlamak benim için büyük bir mutluluk, heyecan, gurur… Ne ararsanız var yani, öyle bir şeydi.” şeklinde konuştu.

“Moda 101 kendime ofis ve yaşam alanı olarak açmak istediğim bir yerdi. Şu anda Türkiye’nin en popüler dizilerinin müzikleri burada yapılıyor.”

Temizlik, kendini ev konforunda hissetme ve ses kalitesi bakımından stüdyosuna oldukça güvenen Selim Bölükbaşı, bu alanlarda çalışmalarını stüdyosunda gerçekleştiren müzisyenlerden oldukça olumlu geri dönüşler aldığını belirtti.

“Şarkımın iyi yerlere ulaşacağına inanıyorum.”

“Bu eser daha çok meyhane şarkısı olduğu için sisteme uygun bir eser.” diye konuşan Selim Bölükbaşı, yeni şarkısı Aşka Daldık’ın yeni nesil meyhanelerde çok talep göreceğini düşünüyor.

Eylül AŞKIN

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!