İstanbul
28 Haziran, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.88
  • EURO
    35.18
  • ALTIN
    2454.3
  • BIST
    10680.91
  • BTC
    61967.54$

OLDUKÇA SAĞLAM BİR HEAVY METAL DİNLEYİCİSİYİM

OLDUKÇA SAĞLAM BİR HEAVY METAL DİNLEYİCİSİYİM
“Eylül Aşkın ile…” bu hafta spor muhabiri ve yazar Eray Emin Aydemir’i ağırlıyor.

 

Beşiktaş Spor Kulübü Genel Kurul Üyesi ve sağlam bir metal dinleyicisi olan, kariyerine önce finans sektöründe başlayıp, sonra spor muhabirliği ile, son on yıldır da niş bir kitleye hitap ettiği Ezoterizm, Teoloji, Paganizm ve Şamanizm ana temalı araştırma kitapları yazarak devam eden yazar Eray Emin Aydemir ile Türk toplumunda Şamanizm ve Paganizm içerikli ögeleri ve gelenekleri, yazarlık serüvenine nasıl başladığını ve hangi kaynaklardan beslendiğini, kitaplarını ve yapacağı yeni çalışmaları konuştuk.

Feriköy’de çok kültürlü bir mahallede büyümesinin ve ebeveynlerinin iş hayatı sebebiyle  sürekli taşınarak farklı şehirlerde bitirdiği eğitim hayatının çevresel değişiklikleri ve insan değişimlerini ve insanların oluşturdukları kültürü daha çocukken incelemeye başlamasında etkili olduğunu belirten Eray Emin Aydemir, “Bu sizin insan gözlemleme yeteneğinizi etkiliyor, bu da yazarlıkta müthiş bir hazine.“ dedi.

“‘Neden, niçin, nasıl?’ Sorularını Çok Sık Soruyordum

Çocukluğundan beri matematikle ilgilendiğini ve her şeyi sorguladığını ifade eden Eray Emin Aydemir, Ezoterizm, Paganizm ve Şamanizm gibi konulara yönelik ilgisini, “Sorduğum bu sorular beraberinde yanıtsızlıkları da getiriyordu. Bu yanıtsızlıklara en yakın yanıtı veren alanlarla ilgilenmeye başladım. İtalyan şair Dante’yi keşfedince bu takıntım başka bir boyuta evrildi.” şeklinde ifade etti.

“Kitaplarıma beklediğimden daha fazla ilgi oldu.”

Oldukça spesifik bir konuda içerik üreten ve altı adet kitabı bulunan yazar Eray Aydemir, “Kitaplarıma benim de beklediğimden daha dazla ilgi oldu. Bu da şunu gösteriyor: Evrimleşememe problemi, toplumsal baskı, aile ve yeni jenerasyon arasındaki kopukluk ve dijitalleşmenin ciddi oranda artması gibi etkenler insanları farklı arayışlara itti.” dedi.

Yeni Kitap Yolda!

Byung-Chul Han’ın Yorgunluk Toplumu kitabından esinlenerek yaptığı, “Dijital bir hapishanenin içinde yaşıyoruz. Dijital bir pranga taşıyoruz.” tespiti üzerine bir serinin hazırlığı içerisinde olduğunu ifade eden Eray Emin Aydemir, bir de Vikingler ve Türk toplumu arasında bağlantılar üzerine bir çalışması olacağını fakat bu çalışmanın daha uzun zaman alacağından dolayı daha uzun vadede okurla buluşacağını ifade etti.

 

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!