© Magazin Caddesi

SESKODER'İN DÖRT GÜNÜ

Köyde Bir Kızım Var sosyal sorumluluk projesi kapsamında hazırlanan bir dizi etkinlik, dört gün boyunca Alanya da hayat buldu.

SESKODER ALANYA’DA

Kısa adı SESKODER olan , Sesime Ses Ver Dünya Bırakın Kızlar Okusun Kültür Sanat Ve Eğitim Derneği nin, Köyde Bir Kızım Var sosyal sorumluluk projesine ve Hayırsız Evlat film galası ile kültür gezileri dört gün boyunca devam etti. Türkiye nin değişik il ve ilçelerinden gelen elliden fazla misafir hoş anılar ile Alanya dan ayrıldı.

DÖRT GÜNLÜK SOSYAL VE KÜLTÜREL PROGRAM

SESKODER Alanya İlçe Başkanı Zeki Demir, İlçe Başkan Yardımcısı Özlem Türkan ve Kadın Kolları Başkanı Kısmet Caliskan ın yoğun bir çalışma temposu içinde hazırladıkları program kapsamında , protokol ziyaretleri , Dinçayı, Alanya Kalesi , Kızılkule , Tersane gezileri, şehir turu, tekne gezisi, sıra gecesi, sahilde gerçeklesen şiir ve müzik dinletileri ile süslenen program, Alanya Kültür Merkezi A Salonda, il ve ilçe başkanlarının yetki belgeleri, teşekkür belgeleri ve plaket törenlerinin yanında, şiir ve müzik gecesi ile devam eden program Yesilçam emekçisi Halit Arkan ın yönettiği, SESKODER Alanya İlçe Başkanı Zeki Demir ve Ankara Pursaklar İlçe Başkanı Halit Kartal,  Hatice Akil, Arif Negenç, Sevda Altunsoy, Figen Bektaş ın başrolde yer aldığı Hayırsız Evlat film galası ile zirve yaptı.

TÜRKİYE NİN HER YERİNDEN KONUK GELDİ

Kültür Merkezindeki etkinliklere Alanya Belediye Başkan Vekili ve Başkan Yardımcısı Eczacı Murat Levend Koçak, Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Akbaş, Alanyalı eski Denizli Merkez Efendi Kaymakamı Şükrü Görücü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yılmaz, CHP Alanya İlçe Başkanı Bülent Kandemir, Kadın Kolları Başkanı Ümran Aykut ve yönetim kurulu, Dost der Başkanı Şafak Kuru,  filmin oyuncuları, Alanya dan çok sayıda sanat sever , SESKODER Antalya İl Başkanı Ayşe Sultan Erdal ve çok sayıda il ve ilçe başkanları, İçanadolu Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali İhsan Akkaya,  Anadolu Ölümsüz Kahramanlar Konfederasyonu Genel Başkanı  Ahmet Büyübutç,Okullarda Hayat Boyu Öğrenme Mesleki Eğitim Spor ve Kişisel Gelişim Federasyonu Genel Başkanı Tahsin Koç, Denizli Yörükleri Derneği Başkanı Yaşar Celal Ceylan, Kırıkkale Ahili Köyü Ahilik ve Yörük Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Özkılıç, federasyon baskanları, basın mensupları, TV sunucuları, yazarlar , şairler,  ALKOD Baskanı Ömer Göker inde ardında bulunduğu çok sayıda renkli sima katıldı.

SAMYELİ, TEŞEKKÜR ETTİ

SESKODER Genel Başkanı Safiye Samyeli , katılım ve destek sağlayanlara teşekkür etti. Samyeli " SESKODER Ailesi çığ gibi büyüyor, 116 il ve ilçe temsilciliğine ulaştık. Okutulmamış bir kız olarak, onsekiz yıldır kız çocuklarımızın okuması, eğitim alması için mücadele veriyoruz. Alanya temsilciliğimizin başlattığı Köyde Bir Kızım Var sosyal sorumluluk projesi kapsamında elli kız öğrenci ulaşamayı hedeflemiştik. Hayırseverlerin desteği ile 72 öğrenciye ulaştık. Çok mutluyuz. Emek veren herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

Murat Avcı

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER